Study

Cloud Engineering

Innovatie hoog in de lucht: Cloud engineering verandert de horizon van mogelijkheden.

Cloud Engineering

De Cloud, iedereen heeft het erover en iedereen gebruikt het. Maar wat is het nu eigenlijk? Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden en risico’s? Wil je inzicht krijgen in de Cloud, de opbouw, implementatie en het onderhoud ervan? Dan is de opleiding Cloud Engineering zeer geschikt voor je. Je krijgt een compleet overzicht van alle aspecten die betrekking hebben op Cloud computing. Door de praktijkgerichte aanpak kun je dit bovendien direct gebruiken in je werk. Geen bedrijf kan meer zonder de Cloud. De mensen die ervoor zorgen dat de Cloud veilig, betrouwbaar en altijd in ontwikkeling is, zijn daarom super belangrijk!

En wil je dat met een praktijkgerichte hbo-opleiding doen? Dan is de driejarige Study Cloud Engineering echt iets voor jou! Je gaat na het behalen van je propedeuse drie jaar studeren en werken tegelijk. Dit betekent, studeren met een baangarantie en iedere maand salaris ontvangen. Na je studie ontvang je het Hbo Bachelor-getuigschrift Cloud Engineering. En, als klap op de vuurpijl, studeer je af zonder studieschuld. GradeMatch betaalt jouw opleiding!

Startdata

De start van de Study Cloud Engineering is flexibel en kan op elk gewenst moment beginnen. Dit geldt ook voor al onze andere Studies en Bootcamps.

Instapniveau

Wat ga je leren?

Certificaten

Dit ga je leren.

Bij dit onderdeel staat de Agile methodiek centraal. Bij Agile werken staat projectmatig werken centraal. In moderne bedrijven wordt steeds meer projectmatig gewerkt. Soms zelfs helemaal. Agile betekent letterlijk – behendigheid, wendbaar of lenigheid. Het is een manier van werken waarbij behendigheid voorop staat. Een organisatie dat een project uitvoert vanuit de Agile methodiek is ervan bewust dat omstandigheden veranderen, en weet hier slim op in te spelen. Klanttevredenheid staat voorop. Voor dit vak dien je het examen AGILE / SCRUM Foundation succesvol af te leggen om uiteindelijk de internationale certificering AGILE / SCRUM Foundation te mogen ontvangen.

Informatiesystemen of ICT-systemen zijn belangrijk in elk bedrijf. Ze ondersteunen de bedrijfsprocessen of delen hiervan. Informatiesystemen kun je in een aantal groepen onderverdelen, administratieve en productie-informatiesystemen, geïntegreerde informatiesystemen, bestuurlijke informatiesystemen, documentaire informatiesystemen. In dit onderdeel worden de belangrijkste thema’s uit dit vakgebied behandeld. Je leert wat de belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen van informatiesystemen inhouden.

Dit onderdeel geeft je voldoende technische kennis en inzicht van datacommunicatie en netwerktechnieken om de meeste technische problemen die zich op dat gebied voordoen, op te kunnen lossen. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen : basisbegrippen en het OSI-referentiemodel, WAN/LAN-infrastructuren en componenten, internet en intranetten, IP adressering en subnetten, toepassingen en toepassingsarchitecturen, netwerkbeheer en beveiliging.

ITIL® is dé standaard als het gaat om IT Service Management. ITIL®4 beschrijft de actuele inzichten binnen IT Service Management. Het integreert onder andere Lean, Agile, DevOps en Cloud Computing. De methode is niet meer gebaseerd op processen, maar ITIL®4 ondersteunt snellere, kwaliteits- en waarde gedreven opleveringen van IT-diensten voor mensen en door organisaties heen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : servicemanagement in praktijk, de 4 dimensies; de ITIL®4 levenscyclus van een dienst; algemene concepten, begrippen en definities; belangrijkste principes en modellen ITIL®4; bepaalde processen, rollen en functies; sleutelconcepten van Lean, Agile, DevOps; technologie en architectuur; competentie en training.

De Fundamentals van Microsoft Azure | AZ-900. Dit onderdeel biedt basiskennis over Cloud concepten; de kern Azure services – beveiliging, privacy, compliance en vertrouwen; en Azure-prijzen en ondersteuning. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : Cloud concepten; Core Azure-services Beveiliging, privacy, naleving en vertrouwen; Azure-prijzen, Service Level Agreements ( SLA’s ) en Lifecycle.

De Fundamentals van Microsoft 365 | MS-900. Dit onderdeel biedt basiskennis  over de overwegingen en voordelen van het gebruik van Cloud services en het Software as a Service ( SaaS ) – Cloud model, met een specifieke focus op het Microsoft 365-cloudserviceaanbod. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : Cloud-concepten; Principes van cloud computing; Microsoft 365-productiviteit en teamwerkmogelijkheden; Microsoft 365-productiviteits- en teamwerkoplossingen; Inzicht in bestandsopslag en delen met OneDrive en SharePoint. Mogelijkheden voor bedrijfsbeheer van Microsoft 365 beveiliging en naleving.

Security awareness is de mate waarin medewerkers bewust zijn van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging. Goede informatiebeveiliging is alleen mogelijk als het beleid en de techniek op orde zijn en als de medewerkers op de juiste manier handelen. Toch blijkt het menselijk handelen nog vaak een zwakke schakel in dit geheel. Medewerkers klikken op links in phishing e-mails of delen bewust en onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy, omdat medewerkers niet bewust zijn van de belangrijke rol die zij vervullen op dit gebied. Tijdens dit onderdeel staan wij stil bij security awareness die organisaties helpen met het activeren van de human firewall en het verkleinen van de kans op een cybersecurity incident.

Het onderdeel Cyber Security behandelt met name de technische aspecten van cyber security. Behandeld worden onder meer onderwerpen als implementatie, risicomanagement, audits en COBIT.

Requirements Engineering is meer dan het verzamelen van eisen en wensen en deze doorgeven aan een infrateam. In dit onderdeel leer je bewezen en praktische technieken voor zowel het uitvragen van requirements als voor de analyse en het managen van requirements. Requirements Engineering is de meest essentiele fase van infraprojecten. Immers, het geeft antwoord op de vraag : wat moet er gemaakt worden?

Business analyse is de discipline die organisaties helpt om de juiste keuzes te maken. Keuzes die nodig zijn om effectief en efficiënt te reageren op veranderingen. Het onderdeel Foundation in Business Analysis is een uitstekende introductie voor mensen die nieuw zijn in het vakgebied. Je leert een breed scala aan technieken die helpen bij de analyse van de organisatie en haar omgeving en de communicatie met stakeholders om te komen tot een goed en onderbouwd advies.

Wat kun je na deze opleiding?

Als Cloud Engineer ben je een gespecialiseerde professional die in cloud omgevingen werkzaamheden uitvoert. Als Cloud Engineer ondersteun je voornamelijk klanten met een transitie naar de cloud omgeving.

Als Cloud Engineer houd jij je bezig met het analyseren, ontwerpen en ontwikkelen van cloudoplossingen gericht op Amazon Web Services, Google Cloud of Microsoft Azure. Je bent specialist in het leveren van innovatieve cloudoplossingen. Hierbij maak jij gebruik van de nieuwste technologieën én van jouw eigen creativiteit.

Als Cloud Infrastructure Engineer werk je, in teamverband, aan de beste oplossing voor de bestaande infrastructuur.

Je biedt ondersteuning voor en implementeert nieuwe oplossingen op basis van onder andere Microsoft technologieën samen met andere collega’s in je projectteam. Hierbij kan je denken aan Azure, SharePoint, Power Platform en Microsoft 365.

Afhankelijk van je interesses kun je ervoor kiezen om je over de hele lijn te ontwikkelen of om specialist te worden in één van de genoemde technologieën.

Als Azure Consultant geef je bedrijven advies over de Cloud-omgeving. Daarbij kun je vanuit requirements een functioneel, en eventueel technisch, architectuurontwerp maken en implementeren.

Je werkzaamheden zijn gerelateerd aan het uitbreiden van de specifieke landing zone in de Azure Cloud voor bedrijven. Denk hierbij aan het upgraden, adviseren én inrichten van On-premise en Cloud omgevingen. Daarnaast verhelp je complexe incidenten en houd je je bezig met het opstellen, leiden en doorvoeren van Cloud migraties en changes.

FAQ

Nog vragen? Stel ze gerust.

Voor meer informatie of een kennismaking, bel of mail ons. We helpen graag. 

+31 (0)45 205 33 33
info@gradematch.nl

Tijdens de opleiding werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten aan projecten. De opleiding gaat uit van fysiek onderwijs èn online onderwijs. We zijn in staat hiertussen flexibel te schakelen tot zelfs volledig online onderwijs. Zowel leren, projectwerk als toetsing zijn volledig onderbouwd en online uitvoerbaar. Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan echte projecten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je instructies, neem je deel aan workshops en bouw je kennis op die je nodig hebt. Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een studiecoach.

De hbo-opleiding wordt volledig betaald door de opdrachtgevers van GradeMatch. Immers, studeren vanuit ons hbo-programma impliceert enerzijds dat je gaat studeren met een baangarantie vanuit onze opdrachtgever en anderzijds dat je bij het succesvol afronden van je hbo-opleiding geen studieschuld hebt richting onze opdrachtgever.

Om te studeren aan een hogeschool dient men in principe minimaal over een vooropleiding havo, vwo of mbo niveau 4 te beschikken. In sommige gevallen gelden er aanvullende eisen. Gelet op het feit dat onze hbo-opleidingen tevens een baangarantie opleveren, impliceert dat wij verder kijken dan alleen de vooropleiding(en). Zo krijg je een gesprek met een talentcoach alsmede een jobcoach. Zij bepalen samen of jij naast de juiste vooropleiding ook beschikt over de juiste mindset. Immers, studeren bij GradeMatch is niet niks. Het vraagt veel discipline, veel studietijd en vooral veel doorzettingsvermogen. En tenslotte maken diverse testen ook onderdeel uit van de selectieprocedure. Zodra alle signalen vanuit GradeMatch op groen staan en jij bent er klaar voor, ben je toegelaten tot onze hbo-opleiding.

Hbo-opleidingen voor het bachelor-getuigschrift duren meestal 4 jaar van ieder 60 ECTS-studiepunten. Daarvan omvat de voorbereidende fase 1 jaar en de hoofdfase 3 jaar. De hbo-opleidingen van GradeMatch bedragen gemiddeld 3,5 jaar, waarvan een half jaar voor fase 1 ( lees propedeuse ) en 3 jaar voor de hoofdfase. Tijdens de hoofdfase wordt studie met werk gecombineerd op basis van 4 dagen werken en 1 dag in de collegebanken.

Zodra jij de hbo-studie volledig en met succes hebt afgerond, ontvang jij het Bachelor-getuigschrift. Het succesvol afronden van een hbo-studie impliceert, net als in het reguliere hbo-onderwijs, dat jij gedurende je studieperiode 240 ECTS-studiepunten hebt behaald. In het eerste jaar moet je de volle 60 ECTS-studiepunten scoren om uiteindelijk een getuigschrift te ontvangen van je propedeuse. Daarna mag je verder gaan met de hoofdfase.

Direct aanmelden voor deze Study