Bootcamp

Security monitoring

Waakzaamheid verpakt in bytes: Security monitoring beschermt jouw digitale schatkist.

Security Monitoring

Als Security Monitoring Specialist krijg je de kans om bij te dragen aan de beveiliging van systemen en het voorkomen van potentiële cyberaanvallen. Je richt je met name op het beschermen van gevoelige informatie, het identificeren van beveiligingsdreigingen en het waarborgen van de digitale veiligheid van bedrijven.

Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de digitale omgeving, het detecteren van mogelijke beveiligingsinbreuken en het ondernemen van proactieve stappen om de beveiliging te waarborgen. Je werkt samen met beveiligingsexperts en neemt deel aan het dagelijkse toezicht op alle systemen en netwerken.

Startdata

De start van de Bootcamp Security Monotoring is flexibel en kan op elk gewenst moment beginnen. Dit geldt ook voor al onze andere Studies en Bootcamps.

De ICT Servicedesk Medewerker Bootcamp is ook beschikbaar voor kleine groepen en kan op locatie worden georganiseerd.

Instapniveau

Wat ga je leren?

Certificaten

Dit ga je leren.

Je begint de Bootcamp met een theoretisch stuk: Foundation. Deze leerlijn bestaat uit de onderdelen Basis Informatietechnologie en Levenscyclus Informatietechnologie en wordt afgesloten met twee tentamens. Je maakt kennis met de basis van Informatietechnologie (IT), wat zal bijdragen aan een solide basis voor je verdere studie en een functie in de ICT-branche door een kennisondergrond te bieden die betrekking heeft op de volledige breedte van het beroepenveld. In deze leerlijn ga je aan de slag met de opbouw van informatiesystemen en IT-infrastructuur. Het gaat hierbij om kennis en inzicht in een beperkte reeks van basistheorieën, principes en concepten.

Met de leerlijn Security Orkestratie word jij een echte specialist op het gebied van Cyber Security. Binnen deze leerlijn kijken we naar organisaties vanuit een security oogpunt; hoe kan er misbruik van worden gemaakt om de moderne wereld te beïnvloeden? Wat zijn aspecten waarop organisaties beveiligd moeten worden en op welke vlakken kan het hierbij fout gaan? Ook wordt er hierin gekeken naar hoe data wordt opgeslagen en op welke wijze dit op een veilige manier kan, door bijvoorbeeld encryptie. Tijdens deze leerlijn ontwikkel je competenties om bedreigingen te identificeren, op te sporen en te analyseren om tot sluitende en juridisch bindende conclusies te komen.

Wat kun je na deze Bootcamp?

Een security officer kijkt naar data, processen en software vanuit een security oogpunt: hoe kan er misbruik gemaakt worden van een organisatie? Ze weten op welke aspecten applicaties beveiligd moeten worden en onderzoeken op welke vlakken het hierbij fout gaat. Ook wordt er gekeken naar het opslaan van data en hoe dit veiliger kan, bijvoorbeeld door encryptie.

Een pen tester probeert op verzoek van een organisatie door te dringen tot hun gevoelige data. Bedrijven komen zo te weten hoe ze zich beter kunnen beschermen om kwaadwillige hackers buiten de deur te houden.

Een threat analyst maakt een inschatting van de gevoelige plekken van een organisatie. Ze zoeken uit welke concrete dreigingen er zijn voor elk onderdeel van een systeem en hoe deze onderdelen het beste beschermd kunnen worden.

FAQ

Nog vragen? Stel ze gerust.

Voor meer informatie of een kennismaking, bel of mail ons. We helpen graag. 

+31 (0)45 205 33 33
info@gradematch.nl

Tijdens de Bootcamp werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten aan projecten. De opleiding gaat uit van fysiek onderwijs èn online onderwijs. We zijn in staat hiertussen flexibel te schakelen tot zelfs volledig online onderwijs. Zowel leren, projectwerk als toetsing zijn volledig onderbouwd en online uitvoerbaar.     Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan echte projecten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je instructies, neem je deel aan workshops en bouw je de kennis op die je nodig hebt. Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een studiecoach.

Voor mensen die geen baan hebben geldt, dat de Bootcamp een doorlooptijd heeft van 6 maanden. De eerste twee maanden van de Bootcamp ga je fulltime studeren en zit je dus 5 dagen per week in de collegebanken. In maand drie van de Bootcamp ga je 3 dagen per week werken op een leerplek en 2 dagen per week terug in de collegebanken. In maand vier van de Bootcamp is dat 4 dagen per week werken en 1 dag per week in de schoolbanken. In de maanden 5 en 6 van de Bootcamp is er per maand 1 terugkomdag en alle overige werkdagen ben je actief op de leerplek. Zo ben je na 6 maanden bootcampen, loopbaanbestendig. Onze Bootcamp voor werkenden biedt jou de mogelijkheid om binnen 6 maanden een stap vooruit te zetten. Profiteer van deze kans om jezelf te versterken en je te onderscheiden in jouw vakgebied, zonder concessies te doen aan je huidige baan. Hierbij is de sleutel dat jouw huidige werkplek fungeert als een waardevolle leeromgeving. De doorlooptijd is zorgvuldig gepland om naadloos aan te sluiten op jouw drukke schema.

Deelnemen aan onze Bootcamps zorgt ervoor dat je, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, voor een aantal vakken examens hebt afgelegd. Vaak zijn dit examens die recht geven op een internationale certificering zodra het examen met succes wordt afgelegd. Afhankelijk van het niveau van de Bootcamp ontvang je ook, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, een functiecertificaat dat jou recht geeft op vrijstelling van bepaalde vakken zodra je gaat studeren aan een mbo- en/of hbo-opleiding.

Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wilt worden in wat je nu doet of omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Bij een succesvolle afronding van je opleiding of training hoef je het budget niet terug te betalen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij.

In principe kan iedereen deelnemen aan een Bootcamp. Of het nu gaat om het bij- of omscholen van iemand. Dat maakt niet uit. Echter, het instapniveau kan wel per Bootcamp verschillen. In de beschrijving van onze Bootcamps kun je het instapniveau per Bootcamp terugvinden. Mocht je twijfelen omtrent je geschiktheid van deelname aan een Bootcamp, neem dan gerust contact met ons op.

Direct aanmelden voor deze Bootcamp