Bootcamp
Cloud Engineering
Innovatie hoog in de lucht: Cloud engineering verandert de horizon van mogelijkheden.
Cloud Engineering
De Cloud, iedereen heeft het erover en iedereen gebruikt het. Maar wat is het nu eigenlijk? Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden en risico’s?
De economische, organisatorische en maatschappelijke impact van de pandemie zal een katalysator blijven voor digitale innovatie en adoptie van clouddiensten. Dit geldt met name voor use-cases zoals samenwerking, werken op afstand en nieuwe digitale services om een hybride personeelsbestand te ondersteunen.
De Cloud heeft zich bewezen. Tegenwoordig vormt de cloud de basis voor de meeste nieuwe technologische ontwikkelingen. Het distributiemodel heeft het zichzelf bewezen in tijden van onzekerheid met veerkracht, schaalbaarheid, flexibiliteit en snelheid. Onder andere hybride en multicloud-omgevingen groeien en vormen de basis voor nieuwe gedistribueerde cloudmodellen. Bovendien zullen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van draadloze communicatie, zoals 5G R16 en R17, cloudadoptie naar een nieuw niveau van breder, dieper en alomtegenwoordig gebruik duwen.
Startdata
De start van de Bootcamp Cloud Engineering is flexibel en kan op elk gewenst moment beginnen. Dit geldt ook voor al onze andere Studies en Bootcamps.
De Cloud Engineering Bootcamp is ook beschikbaar voor kleine groepen en kan op locatie worden georganiseerd.
Instapniveau
- Mbo-4 ICT | Hbo
Wat ga je leren?
- IT Infrastructuren
- Microsoft Azure
- Microsoft 365
- Powershell
- Service & Operations
- Projectmatig werken
- Cyber Security
- Security Awareness
Certificaten
- MS Azure Fundamentals | AZ-900
- MS Azure Administrator | AZ-104
- MS 365 Fundamentals | MS-900
- MS 365 Mobility & Security | MS-101
- ITIL 4 Foundation | ITIL® 4
- Agile Scrum Foundation
Dit ga je leren.
Informatiesystemen of ICT-systemen zijn belangrijk in elk bedrijf. Ze ondersteunen de bedrijfsprocessen of delen hiervan. Informatiesystemen kun je in een aantal groepen onderverdelen, administratieve en productie-informatiesystemen, geïntegreerde informatiesystemen, bestuurlijke informatiesystemen, documentaire informatiesystemen. In dit onderdeel worden de belangrijkste thema’s uit dit vakgebied behandeld. Je leert wat de belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen van informatiesystemen inhouden.
Microsoft Azure is een open en flexibel cloudplatform waarmee je snel innovatieve cloudoplossingen kunt bouwen en beheren via een mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Onderwerpen die aan bod komen zijn : algemene cloud computing concepten en specifieke Microsoft Azure functies voor het dagelijks beheer van cloudresources. Je krijgt een overzicht van subscriptions, websites, virtual machines, storage, virtual networks, databases en Azure Active Directory in relatie tot Azure implementaties. Dit vak wordt afgesloten met de examens Microsoft AZ-900 | Azure Fundamentals en AZ-104 | Microsoft Azure Administrator.
De Fundamentals van Microsoft 365 | MS-900. Deze training biedt basiskennis over de overwegingen en voordelen van het gebruik van Cloud services en het Software as a Service ( SaaS ) – Cloud model, met een specifieke focus op het Microsoft 365-cloudserviceaanbod. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : Cloud-concepten; Principes van cloud computing; Microsoft 365-productiviteit en teamwerkmogelijkheden; Microsoft 365-productiviteits- en teamwerkoplossingen; Inzicht in bestandsopslag en delen met OneDrive en SharePoint. Mogelijkheden voor bedrijfsbeheer van Microsoft 365 beveiliging en naleving . Dit vak wordt afgesloten met de examens Microsoft MS-900 | MS 365 Fundamentals en MS-101 | Mobility & Security.
Powershell is een scripttaal die vaak gebruikt wordt voor het automatiseren van het beheer van systemen. Microsoft ontwierp Windows PowerShell om systeemtaken te automatiseren, zoals batchverwerking, en om systeembeheertools te maken voor veelgebruikte processen. De PowerShell-taal biedt verschillende manieren om taken te automatiseren: Beheerders kunnen met PowerShell een breed scala aan activiteiten uitvoeren.
ITIL® is dé standaard als het gaat om IT Service Management. ITIL®4 beschrijft de actuele inzichten binnen IT Service Management. Het integreert onder andere Lean, Agile, DevOps en Cloud Computing. De methode is niet meer gebaseerd op processen, maar ITIL®4 ondersteunt snellere, kwaliteits- en waarde gedreven opleveringen van IT-diensten voor mensen en door organisaties heen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : servicemanagement in praktijk, de 4 dimensies; de ITIL®4 levenscyclus van een dienst; algemene concepten, begrippen en definities; belangrijkste principes en modellen ITIL®4; bepaalde processen, rollen en functies; sleutelconcepten van Lean, Agile, DevOps; technologie en architectuur; competentie en training. Voor dit vak dien je het examen ITIL®4 succesvol af te leggen om uiteindelijk de internationale certificering ITIL®4 te mogen ontvangen.
Bij dit onderdeel staat de Agile methodiek centraal. Bij Agile werken staat projectmatig werken centraal. In moderne bedrijven wordt steeds meer projectmatig gewerkt. Soms zelfs helemaal. Agile betekent letterlijk – behendigheid, wendbaar of lenigheid. Het is een manier van werken waarbij behendigheid voorop staat. Een organisatie dat een project uitvoert vanuit de Agile methodiek is ervan bewust dat omstandigheden veranderen, en weet hier slim op in te spelen. Klanttevredenheid staat voorop. Voor dit vak dien je het examen AGILE / SCRUM Foundation succesvol af te leggen om uiteindelijk de internationale certificering AGILE / SCRUM Foundation te mogen ontvangen.
Het onderdeel Cyber Security behandelt met name de technische aspecten van cyber security. Behandeld worden onder meer onderwerpen als implementatie, risicomanagement, audits en COBIT.
Security awareness is de mate waarin medewerkers bewust zijn van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging. Goede informatiebeveiliging is alleen mogelijk als het beleid en de techniek op orde zijn en als de medewerkers op de juiste manier handelen. Toch blijkt het menselijk handelen nog vaak een zwakke schakel in dit geheel. Medewerkers klikken op links in phishing e-mails of delen bewust en onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy, omdat medewerkers niet bewust zijn van de belangrijke rol die zij vervullen op dit gebied. Tijdens dit onderdeel staan wij stil bij security awareness die organisaties helpen met het activeren van de human firewall en het verkleinen van de kans op een cybersecurity incident.
Wat kun je na deze Bootcamp?
Als Cloud Engineer ben je een gespecialiseerde professional die in cloud omgevingen werkzaamheden uitvoert. Als Cloud Engineer ondersteun je voornamelijk klanten met een transitie naar de cloud omgeving.
Als Cloud Engineer houd jij je bezig met het analyseren, ontwerpen en ontwikkelen van cloudoplossingen gericht op Amazon Web Services, Google Cloud of Microsoft Azure. Je bent specialist in het leveren van innovatieve cloudoplossingen. Hierbij maak jij gebruik van de nieuwste technologieën én van jouw eigen creativiteit.
Als Junior Microsoft Infrastructure Specialist werk je, in teamverband, aan de beste oplossing voor de bestaande infrastructuur. Je biedt ondersteuning voor en implementeert nieuwe oplossingen op basis van Microsoft technologieën samen met andere collega’s in je projectteam. Hierbij kan je denken aan Azure, SharePoint, Power Platform en Microsoft 365. Afhankelijk van je interesses kun je ervoor kiezen om je over de hele lijn te ontwikkelen of om specialist te worden in één van de genoemde technologieën.
Als Junior Systeembeheerder Microsft Azure | Microsoft 365 ben je mede verantwoordelijk voor het waarborgen van de continuïteit van de ( gehele ) IT-infrastructuur. Je bent actief op operationeel niveau bij ICT-projecten. Je gaat je bezighouden met het technisch onderhouden en beheren van de omgeving en het implementeren en configureren van oplossingen binnen Microsoft Azure en Micosoft 365.
FAQ
Nog vragen? Stel ze gerust.
Voor meer informatie of een kennismaking, bel of mail ons. We helpen graag.
Tijdens de Bootcamp werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten aan projecten. De opleiding gaat uit van fysiek onderwijs èn online onderwijs. We zijn in staat hiertussen flexibel te schakelen tot zelfs volledig online onderwijs. Zowel leren, projectwerk als toetsing zijn volledig onderbouwd en online uitvoerbaar. Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan echte projecten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je instructies, neem je deel aan workshops en bouw je de kennis op die je nodig hebt. Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een studiecoach.
Voor mensen die geen baan hebben geldt, dat de Bootcamp een doorlooptijd heeft van 6 maanden. De eerste twee maanden van de Bootcamp ga je fulltime studeren en zit je dus 5 dagen per week in de collegebanken. In maand drie van de Bootcamp ga je 3 dagen per week werken op een leerplek en 2 dagen per week terug in de collegebanken. In maand vier van de Bootcamp is dat 4 dagen per week werken en 1 dag per week in de schoolbanken. In de maanden 5 en 6 van de Bootcamp is er per maand 1 terugkomdag en alle overige werkdagen ben je actief op de leerplek. Zo ben je na 6 maanden bootcampen, loopbaanbestendig. Onze Bootcamp voor werkenden biedt jou de mogelijkheid om binnen 6 maanden een stap vooruit te zetten. Profiteer van deze kans om jezelf te versterken en je te onderscheiden in jouw vakgebied, zonder concessies te doen aan je huidige baan. Hierbij is de sleutel dat jouw huidige werkplek fungeert als een waardevolle leeromgeving. De doorlooptijd is zorgvuldig gepland om naadloos aan te sluiten op jouw drukke schema.
Deelnemen aan onze Bootcamps zorgt ervoor dat je, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, voor een aantal vakken examens hebt afgelegd. Vaak zijn dit examens die recht geven op een internationale certificering zodra het examen met succes wordt afgelegd. Afhankelijk van het niveau van de Bootcamp ontvang je ook, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, een functiecertificaat dat jou recht geeft op vrijstelling van bepaalde vakken zodra je gaat studeren aan een mbo- en/of hbo-opleiding.
Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wilt worden in wat je nu doet of omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Bij een succesvolle afronding van je opleiding of training hoef je het budget niet terug te betalen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij.