Bootcamp

Business Intelligence

Kraakhelder inzicht, datamagiër met een visie: Business Intelligence onthult de toekomst van succes.

Business Intelligence

Vaak wordt gegevensverzameling (Big Data) binnen organisaties nog manueel gedaan: de gegevens worden zelf verzameld, geanalyseerd en uiteengezet in een eigenhandig geschreven rapport. Dit is ontzettend tijdrovend werk, vooral bij kleinere ondernemingen met beperkte personeelscapaciteit.

Met een Business Intelligence programma kun je met één klik op de knop gegevens ophalen en rapporten maken. Zo komen er heel wat tijd en middelen vrij, waardoor werknemers zich terug kunnen focussen op hun core taken.

De Business Intelligence specialist houdt informatie bij en maakt ze toegankelijk voor de partijen die het nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. Business Intelligence helpt je om te bereiken wat je wilt bereiken. Het stelt je instaat om correcte benchmarks op te stellen, fouten uit het verleden te voorkomen en successen te herhalen.

Startdata

De start van de Bootcamp Business Intelligence is flexibel en kan op elk gewenst moment beginnen. Dit geldt ook voor al onze andere Studies en Bootcamps.

De Business Intelligence Bootcamp is ook beschikbaar voor kleine groepen en kan op locatie worden georganiseerd.

Instapniveau

Wat ga je leren?

Certificaten

Dit ga je leren.

Excel is een van de programma’s uit het Office-pakket van Microsoft. Het programma wordt zowel door bedrijven als door particulieren gebruikt. Je kunt er van alles mee, zoals het bijhouden van administraties en meterstanden, maar ook creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema’s.  Door haar vele mogelijkheden wordt het programma in veel verschillende omgevingen en voor veel verschillende dingen gebruikt. Heel veel data wordt in Excel-bestanden opgeslagen. Laat deze bestanden nu binnen Business Intelligence omgevingen vaak als databronnen gebruikt worden. Tijdens dit onderdeel leer je dus de belangrijkste ins & outs van Mircosft Excel, waaronder het gebruik van draaitabellen.

Indien je werkt met tooling om gegevens in databases te benaderen en rapportages te maken dan is het handig om de onderiggende tabellenstructuur en de theorie waarom de tabellen op bepaalde wijze gekoppeld zijn, te begrijpen. Dit onderdeel gaat je inzicht geven in het conceptuele datamodel en het logisch datamodel zodat je dit soort modellen kan lezen en begrijpen. Daarnaast staan wij lang stil bij het relationele database model. Je leert wat het relationele database model inhoudt, hoe je een relationele database kunt opzetten en met SQL kunt bevragen, ontwerpen en onderhouden.

Met MySQL krijg je inzicht in de structuur en werking van een relationele database. Dat helpt je te begrijpen hoe je toegang kunt krijgen tot de gegevens die erin zitten. Je leert hoe je krachtige MySQL queries maakt waarmee je uit de meest complexe datasets snel en efficiënt gegevens kunt opvragen en zonodig ook bewerken. MySQL is het meest gebruikte programma ter wereld voor het beheren van relationele databases. Het is open source en dus voor iedereen toegankelijk. In het bedrijfsleven van nu draait alles om informatie. Organisaties verzamelen steeds meer gegevens, maar weten vaak nauwelijks wat ze ermee kunnen. Na afloop van dit onderdeel weet jij dat wel. Je kunt de database beheren en/of waardevolle rapportages, statistieken of dashboards inrichten. Dat geeft je een enorm voordeel op de arbeidsmarkt.

Business Analysis is de discipline die organisaties helpt om de juiste keuzes te maken. Keuzes die nodig zijn om effectief en efficiënt te reageren op veranderingen. Het onderdeel Foundation in Business Analysis is een uitstekende introductie voor mensen die nieuw zijn in het vakgebied. Je leert een breed scala aan technieken die helpen bij de analyse van de organisatie en haar omgeving en de communicatie met stakeholders om te komen tot een goed en onderbouwd advies. Voor dit vak dien je het examen BAF succesvol af te leggen om uiteindelijk de internationale certificering Business Analysis Foundation te mogen ontvangen.

Power BI is een Business Intelligence en Data Visualization tool die je helpt om gegevens uit de verschillende gegevensbronnen om te zetten in interactieve dashboards en BI-rapporten. Het biedt meerdere software connectoren en services. Power BI is een cloudgebaseerde omgeving voor het delen van gegevens. Met Power BI kun je eenvoudig verbinding maken met je gegevensbronnen, gegevens visualiseren en ontdekken wat belangrijk is, en dat delen met wie je maar wilt. En dat is precies wat je gaan leren. Dit vak wordt afgesloten met het Microsoft Examen DA-100 / Power BI & Data Analytics.

De huidige snel veranderende wereld maakt dat het aantal projecten in bedrijven nog steeds toeneemt. Voor medewerkers is het vaak niet duidelijk wat het werken in een project inhoudt en hoe dat vorm te geven naast het dagelijkse werk. Dit opnderdeel biedt je de basiskennis en -vaardigheden in projectmatig werken. Je krijgt inzicht in de te volgen stappen bij de opzet en inrichting van een project, een vraag van een opdrachtgever te vertalen naar een opdracht, daarvoor een plan op te stellen en te rapporteren over de voortgang. Binnen dit onderdeel staat de Agile methodiek centraal. Agile betekent letterlijk – behendigheid, wendbaar of lenigheid. Het is een manier van werken waarbij behendigheid voorop staat. Een organisatie dat een project uitvoert vanuit de Agile methodiek is ervan bewust dat omstandigheden veranderen, en weet hier slim op in te spelen. Klanttevredenheid staat voorop. Voor dit vak dien je het examen AGILE / SCRUM Foundation succesvol af te leggen om uiteindelijk de internationale certificering AGILE / SCRUM Foundation te mogen ontvangen.

Microsoft Azure is een open en flexibel cloudplatform waarmee je snel innovatieve cloudoplossingen kunt bouwen en beheren via een mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters. Onderwerpen die aan bod komen zijn : algemene cloud computing concepten en specifieke Microsoft Azure functies voor het dagelijks beheer van cloudresources. Je krijgt een overzicht van subscriptions, websites, virtual machines, storage, virtual networks, databases en Azure Active Directory in relatie tot Azure implementaties. Dit vak wordt afgesloten met het examen Microsoft Examen AZ-900 / Azure Fundamentals.

De Fundamentals van Microsoft 365 | MS-900. Deze training biedt basiskennis  over de overwegingen en voordelen van het gebruik van Cloud services en het Software as a Service ( SaaS ) – Cloud model, met een specifieke focus op het Microsoft 365-cloudserviceaanbod. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere : Cloud-concepten; Principes van cloud computing; Microsoft 365-productiviteit en teamwerkmogelijkheden; Microsoft 365-productiviteits- en teamwerkoplossingen; Inzicht in bestandsopslag en delen met OneDrive en SharePoint. Mogelijkheden voor bedrijfsbeheer van Microsoft 365 beveiliging en naleving. Dit vak wordt afgesloten met het examen Microsoft Examen MS-900 / MS 365 Fundamentals.

Wat kun je na deze Bootcamp?

De Business Intelligence specialist is verantwoordelijk voor het specificeren van de informatiebehoefte en het ontwikkelen, aanpassen en leveren van BI-producten (adviezen, rapportages en dashboards) die aansluiten op de behoefte van de interne klant. Dit doe je samen met interne afdelingen.

Als Junior Business Intelligence specialist ontwikkel, onderhoud en bouw jij aan het BI platform. Aan de hand van de interne behoeften dient de beschikbare data uit het datawarehouse vertaald te worden naar bedrijfsrapportages. De Junior Business Intelligence specialist is tevens in staat om de structuur van de views in het datawarehouse aan te passen en uit te breiden indien de rapportagebehoeften dat noodzakelijk maken.

Als Junior Business Intelligence consultant help je klanten waardevolle informatie uit hun data te halen. Je werkt hierbij samen met Architecten (Data), Data Engineers en Data Scientisten.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het werken aan Datawarehouse oplossingen, het bouwen van dashboards c.q. rapportages, het uitwerken van Cloud based BI oplossingen (Azure) en het toegankelijk maken van databronnen voor analyse.

Als Junior Microsoft Power BI specialist ontwikkel, onderhoud en bouw jij aan het BI platform met behulp van de tooling Microsoft Power BI. Aan de hand van de interne behoeften dient de beschikbare data uit het datawarehouse vertaald te worden naar bedrijfsrapportages. 

De Junior Power BI specialist is tevens in staat om de structuur van de views in het datawarehouse aan te passen en uit te breiden indien de rapportagebehoeften dat noodzakelijk maken.

FAQ

Nog vragen? Stel ze gerust.

Voor meer informatie of een kennismaking, bel of mail ons. We helpen graag. 

+31 (0)45 205 33 33
info@gradematch.nl

Tijdens de Bootcamp werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten aan projecten. De opleiding gaat uit van fysiek onderwijs èn online onderwijs. We zijn in staat hiertussen flexibel te schakelen tot zelfs volledig online onderwijs. Zowel leren, projectwerk als toetsing zijn volledig onderbouwd en online uitvoerbaar.     Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan echte projecten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je instructies, neem je deel aan workshops en bouw je de kennis op die je nodig hebt. Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een studiecoach.

Voor mensen die geen baan hebben geldt, dat de Bootcamp een doorlooptijd heeft van 6 maanden. De eerste twee maanden van de Bootcamp ga je fulltime studeren en zit je dus 5 dagen per week in de collegebanken. In maand drie van de Bootcamp ga je 3 dagen per week werken op een leerplek en 2 dagen per week terug in de collegebanken. In maand vier van de Bootcamp is dat 4 dagen per week werken en 1 dag per week in de schoolbanken. In de maanden 5 en 6 van de Bootcamp is er per maand 1 terugkomdag en alle overige werkdagen ben je actief op de leerplek. Zo ben je na 6 maanden bootcampen, loopbaanbestendig. Onze Bootcamp voor werkenden biedt jou de mogelijkheid om binnen 6 maanden een stap vooruit te zetten. Profiteer van deze kans om jezelf te versterken en je te onderscheiden in jouw vakgebied, zonder concessies te doen aan je huidige baan. Hierbij is de sleutel dat jouw huidige werkplek fungeert als een waardevolle leeromgeving. De doorlooptijd is zorgvuldig gepland om naadloos aan te sluiten op jouw drukke schema.

Deelnemen aan onze Bootcamps zorgt ervoor dat je, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, voor een aantal vakken examens hebt afgelegd. Vaak zijn dit examens die recht geven op een internationale certificering zodra het examen met succes wordt afgelegd. Afhankelijk van het niveau van de Bootcamp ontvang je ook, na een Bootcamp succesvol te hebben afgerond, een functiecertificaat dat jou recht geeft op vrijstelling van bepaalde vakken zodra je gaat studeren aan een mbo- en/of hbo-opleiding.

Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wilt worden in wat je nu doet of omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Bij een succesvolle afronding van je opleiding of training hoef je het budget niet terug te betalen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij.

In principe kan iedereen deelnemen aan een Bootcamp. Of het nu gaat om het bij- of omscholen van iemand. Dat maakt niet uit. Echter, het instapniveau kan wel per Bootcamp verschillen. In de beschrijving van onze Bootcamps kun je het instapniveau per Bootcamp terugvinden. Mocht je twijfelen omtrent je geschiktheid van deelname aan een Bootcamp, neem dan gerust contact met ons op.

Direct aanmelden voor deze Bootcamp