Software development

De opleiding die voor je werktWij leiden je op tot software developer

Grote klassen gewend? Onverschillige docenten? Hell no. Bij GradeMatch @ Work: Software development is jouw klas niet groter dan 12 man en hebben jouw docenten ook nog een baan in het bedrijfsleven. Zo weten we zeker dat ze jou dingen leren die je op de werkvloer écht nodig hebt. Daarnaast helpt een persoonlijke coach je bij jouw ontwikkeling. Met die coach werk je aan je persoonlijke groei. Wat zijn je sterke kanten en wat kun je verbeteren? Hoe kom je over op anderen en hoe communiceer je effectief, zodat je meer voor elkaar krijgt? Kortom: je leert hoe je groeit als mens, maar ook hoe je het verschil maakt op de werkvloer.

Het studieprogramma

GradeMatch creëerde samen met NOVI Hogeschool de HBO-opleiding GradeMatch @ Work: Software development. In deze driejarige opleiding haal je 240 studiepunten. Hoe? Colleges, opdrachten, tentamens en een scriptie. Voor de theorie heb je toegang tot een digitale leeromgeving waar je al het lesmateriaal vindt. En je werkt vier dagen per week bij een bedrijf, misschien wel jouw toekomstige werkgever. Maar no worries: voordat je daar begint volg je een GradeMatch Bootcamp van vier maanden. Daar verdien je gelijk je eerste studiepunten mee. Afhankelijk van jouw achtergrond heb je binnen twee of drie jaar tijd een hbo-diploma software development op zak en staan interessante werkgevers voor jou in de rij.

Jouw vakkenpakket

Tijdens onze opleiding Software Development maken wij jou vertrouwd met het ontwerpen, bouwen en implementeren van ICT-toepassingen. Kortom, je leert alles wat een goede software developer moet weten. Daarnaast ga je ook aan de slag met communicatievaardigheden, planning en projectmanagement. Na de bootcamp weet jij alles van HTML 5, CSS3, Javascript, TypeScript, C#, Java, Python, maar ook technologien zoals jQuery, JSON en React (Native). En je bent bovendien gecertificeerd om te werken met de meeste gebruikte methodes voor procesverbetering. Je hebt de actuele kennis en de vaardigheden om volledig mee te draaien in een DevOps-omgeving.

"You know you're
a developer, when you try
to shoot a fly away
from the monitor
with your cursor"
Heb jij de motivatie en de discipline?

Je kunt je aanmelden voor onze opleiding met een havo-, vwo-, hbo of wo-diploma, plus enige ervaring en affiniteit met programmeren. Jouw achtergrond of vakkenprofiel maakt voor ons niet uit. Wat voor ons telt is vooral jouw motivatie. Denk je nu: ja, ik wil dit en ik ben dit? Vul het contactformulier in. Op basis van je cv word je uitgenodigd voor een open dag en maak je kennis met GradeMatch. Is er een wederzijdse match, dan mag je naar onze Talentendag komen. Op basis van gesprekken en meerdere testen wordt dan bepaald of en op welk niveau je kan instromen.

Wat, waar en hoe!

Locatie & startdata

De HBO-opleiding GradeMatch @ Work: Software development word je aangeboden op de campus in Maastricht. Geen stoffige collegezalen: je staat (oké, zit) meteen in the working eye of the tiger en je wordt omringd door gemotiveerde GradeMatch-collega’s.
Het komende startmoment van de bootcamp is oktober 2020.

Een verkorte opleiding

Heb jij al enige ervaring met programmeren of heb je al een studie afgerond met raakvlakken in de ICT? Wellicht kom je in aanmerking voor een verkorte opleiding. De examencommissie kan besluiten om op basis van je diploma’s en werkervaring (EVK’s en EVC’s) jou vrijstelling te verlenen. Op welk punt jij instroomt, wordt bepaald op basis van een oriënterende gesprekken, je cv en tests op de Talentendag van GradeMatch.


Ik wil graag een opleiding!

Laat ons weten wie je bent en stuur je cv mee. We nemen snel contact met je op om vrijblijvend een kennismakingsgesprek te maken.


    Kennis maken